Toepassingen

Kurkuma is een veelzijdige specerij, die gebruikt kan worden op verschillende manieren. Op deze pagina lees je hoe je kurkuma kan gebruiken in de vorm van capsules en in gerechten en in de vorm van kurkuma poeder. Op deze manier krijg je meer inzicht in de toepassingen van kurkuma en hoe je deze bijzondere specerij kan gebruiken.

Kurkuma capsules

Ben je geen liefhebber van thee en ben je op zoek naar een andere manier om te profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die kurkuma met zich meebrengt? Dan kun je er ook voor kiezen om kurkuma capsules te gebruiken. Kurkuma capsules zijn eenvoudig online aan te schaffen bij vele webshops voor voedingssupplementen en vitaminepillen, maar kunnen ook in gezondheidswinkels aangeschaft worden. En dit is zeker aan te raden, want de voordelen van kurkuma capsules zijn bijna oneindig.

Zo helpen kurkuma capsules tegen de volgende aandoeningen en klachten:

  • Stijve gewrichten.
  • Verstoringen in de darmfunctie.
  • Een verslechterd geheugen.
  • Een verstoorde suikerspiegel.
  • Aandoeningen in hart- en bloedvaten.
  • Aandoeningen in het gal en/of de leverreiniging.
  • Aandoeningen in de spijsvertering.
  • Een verslechterde weerstand.

Daarnaast is kurkuma tevens aan krachtige antioxidant. Door kurkuma te gebruiken in de vorm van kurkuma capsules, bescherm je jouw lichaam dus tegen vele ziektes en aandoeningen.

Kurkuma poeder

Uiteraard kun je ook gebruik maken van kurkuma in de vorm van kurkuma poeder. Kurkuma poeder kan verwerkt worden in gerechten als curry’s, maar kan ook gebruikt worden om verschillende groenten wat meer pit te geven. Tot slot kan kurkuma poeder tevens verwerkt worden in de mosterd, waarvan kurkuma een belangrijk bestanddeel vormt.

Als je de bittere en pittige smaak van kurkuma lekker vindt, is het gebruiken van kurkuma poeder wellicht de beste manier om te profiteren van de voordelen van deze specerij. Op deze manier profiteer je namelijk niet alleen van de voordelen van kurkuma, maar heb je ook iedere avond een heerlijk gerecht op tafel staan. En omdat de mogelijkheden van kurkuma erg groot zijn en deze specerij erg veelzijdig is, zijn er vele verschillende gerechten te vinden om kurkuma poeder in te verwerken. Je koopt kurkuma poeder bij vele verschillende aanbieders, zoals supermarkten, speciaalzaken en gezondheidswinkels.